Четвъртък, Октомври 19, 2017

Търсене в сайта

Четвъртък, 31 Август 2017 12:11

МЕЖДУНАРОДНИКЪТ

Той не е учил дипломация. Не е филолог. Нито е завършил езикова гимназия. Не блести със знания на чужди езици.

Борислав Павлов не е бил търговски аташе зад граница. Нито културен представител на страната ни по света.

Общинският съветник обаче е избиран от всяка управа на Сливен да представлява общината ни навън. Не е ясно по какви критерии и защо именно Борислав Павлов е сред най-предпочитаните общинари, които посещават побратимени на Сливен градове през последните години. Така беше и по времето на Кольо Милев, така е и при Стефан Радев. Апропо Павлов подкрепя сегашния кмет в общинския съвет така, както подкрепяше и предишния.... Всеотдайно почти.

Тази година се стигна до прецедент, който няма аналог нито в отношенията между различни държави, нито във връзките между различни общини.

Община Сливен получи покана от управата на град Светлогорск в Беларус, в която изрично се подчертава, че домакините настояват в делегацията на Сливен за празника на града им през септември да бъде включен съветникът Борислав Павлов.

Подобна покана не е имало нито преди 10 ноември 1989 година, нито след това. Поне това показват аналите на Община Сливен.

Не е ясно с какво иначе мълчаливият по време на сесии съветник е впечатлил управата на Светлогорск при своите досегашни визити там.

Ясно е обаче, че всяка управа на Сливен си избира Борислав Павлов за

свои международни командировки.

Ако така продължават нещата, много скоро въпросният съветник може официално да бъде обявен за зам.-кмет по международните дейности. Или направо за общинския международник на Сливен.

 

Георги Мангинов

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Превод