Четвъртък, Октомври 19, 2017

Търсене в сайта

Събота, 31 Декември 2016 23:39

ЧЕСТИТА 2017-ТА!!!

Скъпи читателю, 

Изминаха 366 дни, през които бяхме заедно - в радостни и драматични моменти. 

Нека и през идните 365 бъде отново така, нека дните ни бъдат изпълнени със здраве, късмет, обич, приятелство. Да срещаме добри хора, да бъдем добри хора. И нека не забравяме нито за миг, че животът е чудо. 

ЧЕСТИТА 2017-ТА!

Публикувана във Всички новини

Десетки населени места в община Сливен са без ток, заради скъсани проводници в резултат на силния вятър, който духа вече трето денонощие. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в общинска администрация.  Без електроподаване са хижите в местност Карандила,  районите на селата Сотиря, Самуилово, Старо село,  Гавраилово и Крушаре, както и кв. "Дебелата кория" и Минерални бани.

"Прави се всичко възможно, за да се възстанови електроподаването в населените места. Увеличават се екипите на електроснадителното дружество, но работата им значително се затруднява заради силния вятър", каза инж Кънева. Тя посочи, че обстановката в община Сливен продължава да бъде критична. Вече трето денонощие скоростта на вятъра е силна, като днес на пулсации тя достига 130 км/ч. Снежната покривка в Балкана е над 50 см. По всички маршрути за зимно поддържане има техника на фирмата. С предимство са насочени усилията към м. Селището-вр. Българка-село Раково, вр. Българка – м. Меча поляна – м. Карандила и м. Чуката – м. Меча поляна. Пътуването през Карандила се осъществява през Петолъчката.

Скъсани проводници и билбордове, висящи ламарини, разпиляни твърди битови отпадъци са част от пораженията, които нанася природната стихия.

Община Сливен призовава за разбиране  и да се съобразяваме с пътната обстановка. 

Публикувана във Всички новини

Забранен за движение на всички МПС е участъкът от Петолъчката до Бургас на магистрала Тракия, съобщи пресцентърът на МВР. Продължават спасителните действия с цел извеждане на катастрофиралите автомобили.

Изключително тежка е метеорологичната обстановка в района на Бургаска област. Пътят Айтос – Карнобат е на практика непроходим на този етап. Поради силен снеговалеж и вятър няма никаква видимост. С четири снегорина е предприето почистване на магистралата по посока София. Обратно към Бургас това ще стане, едва след като бъдат изведени автомобилите, участвали във верижната катастрофа. Предприемат се действия това да стане с помощта на репатраци. На място са екипи на пожарната и полицията.

Продължава грижата за евакуираните хора. Те са настанени в хотели, в сгради на пожарната, в детски градини. Подсигурена им е храна. /trud.bg

Публикувана във Всички новини
Събота, 31 Декември 2016 09:36

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Журналист пита Прасчо:
– Искате ли да благодарите на някого по Коледа и Нова година?
– Да. Най-много благодаря на вегетарианците...

Катаджия спира шофьор:
- Направихте нарушение...
Шофьорът:
- Виновен съм, но може ли да ми простите, днес имам рожден ден.
- Поздравявам ви и разбира се, че ви прощавам, но така ми се иска да пия едно хубаво уиски за ваше здраве довечера!

Не е страшно да преядете между Коледа и Нова година. Страшно е, ако преяждате между Нова година и Коледа!

Питат ме:
- Какво реши за Нова година?
Отговарям им: 
- Реших. Да идва!

– Скъпи, знаеш ли колко остават до Нова година?
– Знам. Има - няма 150 лева...

Лекари препоръчват от преди Нова година постепенно да се увеличи алкохола с една чашка, за да се избегне алкохолния шок на Нова година...

Полицай спира автомобил с бургаска регистрация в София.
- Добър ден, капитан Иванов, 20 лева глоба?
- Ама как 20 лева, какво съм направил? – попитал учудено водачът.
-Абе, от Бургас до София няма как да не си направил нарушение.

- Ало. Здрасти Ваньо.
- Аааааа. Здрасти шефе. Кажи какво има?
- Гатанка - Не пуши, не пие, на Коледа и Нова година дежури, кой е той?

Четиригодишният син на програмист пита баща си: 
-Тате, татеее, как Дядо Коледа носи толкова много 
подаръци???? 
Бащата отговорил: 
-С Win Zip дете мое с Win zip!

Един отива в районното и казва: - Искам да си изтегля жалбата, че са ми откраднали колата - оказа се, че жена ми я взела, без да ми се обади. - Нищо подобно! Няма да обърквате отчетността ни! Още снощи прибрахме крадците!

Роднините на опериран болен дават на хирурга пачка пари:
- Докторе, кажете - ще живее ли?
Хирургът преброява парите и казва:
- Засега - не

В "Бърза помощ" докарват мъж със счупен крак. Докторът пита пострадалия:
- Как се случи?
- По време на игра.
- Футбол ли сте играли?
- Не, карти. Моят приятел ми даваше знаци под масата

Събрали се на симпозиум американските, руските и българските хирурзи и започнали да се хвалят с постиженията си. Американците казали:
- Преди време падна един астронавт, разби се на три парчета, ние го зашихме и сега е жив и здрав.
- Това нищо не е - казали руснаците. - Ние зашихме един космонавт, който беше раздробен на 30 парчета и сега е жив и здрав.
- И това нищо не е - казали българите.
- Ние намерихме две уши и един задник, зашихме ги и сега ни е директор.

Психиатър към пациент:
- Поздравявам ви! При вас се забелязва голям напредък!
- Какъв напредък? Преди половин година бях Наполеон, а сега кой съм? Никой!

В живота на мъжа има три периода:
1. Той вярва в Дядо Мраз.
2. Той не вярва в Дядо Мраз.
3. Той е Дядо Мраз.

Особено популярен сред терористите напоследък бил въпросът: 
- Брат, ти къде ще избухваш на Нова година?

Нова Година - кошмарът за автомобилните алармени системи.

Двама приятели се срещат след празниците:
- Как си, как прекара Нова Година?
- Не знам, още не са ми разказали.

 

Публикувана във Всички новини
Петък, 30 Декември 2016 19:46

ЧАСТ ОТ СЛИВЕН Е БЕЗ ТОК

От един час нямаме ток. Това съобщиха пред Sliveninfo жители на сливенския квартал "Клуцохор".

Те се надяват, че все още имотите им са в регулацията на града.

Публикувана във Всички новини

Възстановено е електроподаването в местност Карандила и село Раково, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в Община Сливен. Към 15 часа на 30 декември няма населени места без ток.

Обстановката в общината продължава да бъде динамична, а движението на автомобилите рисково. Силният вятър допълнително усложнява придвижването на хора и пътни превозни средства.  Снеговалежът продължава, като в планинската част е обилен.

Екипите на пътноподдържащата фирма са в готовност да почистват пътната мрежа след спиране на снеговалежа, съгласно регламентите за зимно почистване.

Община Сливен отново призовава да не се предприемат пътувания в планинската част, особено през тъмната част на денонощието.  

Публикувана във Всички новини

Автомагистрала "Тракия", в частта си на територията на област Бургас, е затворена от 15:30 часа и в двете посоки, информираха от Областната дирекция на полицията.

Причината е снежната буря и заледявания, които само в рамките на последния час причиниха пет катастрофи. Десетки са блокирани, а движението по аутобана с лек автомобил е мисия невъзможна.

За алтернативен маршрут се препоръчва старият път от Бургас до Карнобат. В посока Ямбол движението ще продължи да се осъществява по АМ "Тракия". В следващите няколко часа спецекипи ще окажат нужното съдействие на закъсалите в бедствието около Бургас.

 

flagman.bg

Публикувана във Всички новини

„Булгаргаз” отменя плануваното спиране на доставките на природен газ за „Газтрейд Сливен” ЕООД. Това става ясно от писмо на „Булгаргаз”, изпратено до кмета на общината Стефан Радев, до министъра на енергетиката, до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране, синдика на сливенското дружество и други заинтересовани институции.

   „Инвестбанк” поема конкретен ангажимент по погасяване на текущите задължения на „Газтрейд Сливен” за доставен природен газ, става ясно от писмото. „Във връзка с това „Булгаргаз” отново ще прояви разбиране, като отмени плануваното преустановяване на доставките на природен газ за „Газтрейд Сливен” ЕООД. Това ни действие е продиктувано и от отговорното отношение, в качеството ни на обществен доставчик, към всички потребители на газоразпределителното дружество”, пише в писмото.

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази задоволство от постигнатото към този момент съгласие, но се надява на трайно решение на проблема. Той благодари на „Булгаргаз” и „Инвест банк” за отговорното отношение, както и на министър Теменужка Петкова за съдействието при защита на интереса на сливенските потребители. 

Публикувана във Всички новини

На 6 януари 2017 г.от 9 часа в зала „Май” ще се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Сливен за 2017 г. Поканват се гражданите на общината, кметове на кметства, кметски наместници, представителите на средствата за масово осведомяване и граждански сдружения, ръководителите на бюджетните звена, общински съветници и др. да вземат участие в обсъждането.

Проектът за бюджет е публикуван в страницата на Община Сливен:

http://www.sliven.bg/doc/budget/2017/ProektoBudjet-2017-Obsajdane.pdf

http://www.sliven.bg/doc/budget/2017/Biudjet_2017.pdf

 

 

Публикувана във Всички новини

По искане на директора на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Пламен Пенчев беше свикано спешно заседание на Областната епизоотична комисия. То беше водено от областния управител Татяна Петкова, а на него, освен членовете на комисията, присъстваха и представители на ОД на МВР – Сливен и ТД на ДАНС - Сливен. Поводът за заседанието беше усложнената епизоотична обстановка с разпространението на болестта инфлуенца по птиците /грип/ и взетите решения по време на среща на Министъра на земеделието и храните с представители на институциите и птицевъдния бранш, състояла се на 28.12.2016 г.

На това основание и след проведеното днес заседание, областният управител издаде заповед за свикване и провеждане на заседания на общинските епизоотични комисии. В заповедта се предвиждат и мерки като:

Директорът на ОДБХ-Сливен да организира съвместни проверки с представители на орнитоложки дружества, ловно-рибарски дружества и държавни лесничейства за наличие на болни или умрели диви мигриращи или синантропни птици. Забраняват се всякакви пазари на птици. Предприемат се мерки за биосигурност в птицевъдните обекти и за вирусологични изследвания.

Не се допуска излизане на домашни птици извън дворовете и контакт с диви птици. Заедно с РДГ-Сливен се провежда и информационна кампания за болестта и начините на предаването й. Домашните птиците, отглеждани в селата Тополчане, Калояново, Дебела кория, Сотиря, Панаретовци, Самуилово, Мечкарево, Глуфишево, Жельо войвода, Крушаре, гр. Кермен, Езеро, Баня и гр. Нова Загора да бъдат затворени в личните стопанства. Ангажират се кметовете за преброяване и регистрация на отглежданите птици в тези населени места, както и се организира извършването на клинични прегледи.

Огнища на болестта са регистрирани в 13 държави, най-много в Германия и Унгария. В България от 16 декември досега са регистрирани 14 огнища, най-много в Пловдивско и Видинско. Болестта се пренася от дивите прелетни птици, а предаването става чрез директен контакт със заразени птици или птичи продукти.

Публикувана във Всички новини
Страница 1 от 33

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Превод