Четвъртък, Октомври 19, 2017

Търсене в сайта

ПП ГЕРБ-Сливен организира среща с Красен Кралев, министър на младежта и спорта във второто правителство на Бойко Борисов. Тя ще се проведе в сряда /1 март/ от 14,30 ч. в хотел "Централ" в града.  Участие ще вземат представители на спортнитe клубове в Сливен и спортни деятели. Красен Кралев ще представи програмата на ГЕРБ в сферата на младежта и спорта за мандат 2017-2021 година.

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

Публикувана във Всички новини

Ученически игри по баскетбол, волейбол, хандбал, шахмат, футбол, бадминтон и тенис на маса предстоят през месец март в Сливен. Проявите са включени в спортния календар на Община Сливен за 2017 година. По случай Националния празник на България ще се състои ученическа щафета ”3-ти МАРТ”. Тя ще стартира в 12 часа на 3 март пред входа на Съдебна палата и ще завърши срещу входа на читалище "Зора". Щафетата се организира от Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс Сливен. Предвидени са още междуобластно първенство по лека атлетика, състезания по плуване, баскетбол , борба и др.

В спортния календар на Община Сливен през годината са планирани прояви по държавен и международен календар и масови спортни мероприятия, празници и турнири. Може да се запознаете с него на адрес: http://www.sliven.bg/doc/sport/Sporten_kalendar-2017-site.pdf

Публикувана във Всички новини

Регионалният исторически музей /РИМ/ и Държавният архив в Сливен издадоха юбилеен вестник „И днес йощ Балканът!“. Българското опълчение“, по повод 140 години от създаването на българското опълчение.

Официалното представяне ще се състои на 1 март от 17 ч. в залата на музея. Проявата е част от програмата на община Сливен за честване на 3 март – Националния празник на Република България.

Автори на юбилейния вестник са Мария Кирова и Росица Георгиева от РИМ и Ради Радев от Държавния архив. Художник е Петър Петров, дизайнът е на Даниела Мъндева.

Във вестника се акцентира върху участието на опълченците в сраженията от стратегическо значение в хода на Руско-турската освободителна война - в Стара Загора, Шипка, Шейново и други. Поместени са бележки на няколко опълченеца от Сливенска област. Публикувани са оценки на руски генерали за саможертвата на българските доброволци. В изданието е приложен списък на 187 опълченци по дружини и конната сотня, родени или живели в Сливенска област.

Ползвани са материали от фондовете на РИМ, Държавния архив и други музеи в страната. Авторите посочиха, че целта на проявата от една страна е да се отдаде нужната почит на героите, дали живота си за Освобождението на България, но и да призоват гражданите да съхраняват и предават в музея запазените снимки и лични архиви. Така повече хора ще могат да се запознаят с участието на местното население в освободителната война.

 

Публикувана във Всички новини

На 28.02.2017 г. се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК /АВиК/. Присъстваха следните представители в Общото събрание: председател и представител на държавата Татяна Петкова - областен управител на Сливен, кметовете на общините Сливен и Твърдица – Стефан Радев и Атанас Атанасов, заместник-кметовете на общините Нова Загора и Котел – Маргарит Тодоров и Шериф Куванджъ. Присъства и управителят на ВиК ООД Сливен Севдалин Рашев.

Общото събрание прие годишния отчет за дейността на АВиК през 2016 г. Областният управител припомни, че са проведени две заседания. Акцент в първото беше подписването на договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги на потребителите на територията на област Сливен. Акцент по време на второто заседание на ОС на АВиК беше съгласуването на Бизнес план за развитие на дейността на „ВиК–Сливен“ ООД за периода 2017 – 2021 г. Планът е внесен в срок в КЕВР, като се очаква да бъде одобрен. Петкова припомни още, че съвместно със служители на ВиК – Сливен през миналата година стартира процесът по въвеждане на информация за създаване на база данни на онлайн регистър на жалбите като целта е по-бързо и качествено обслужване на гражданите, ползващи услугите на оператора. В отчета за дейността на АВиК за миналата година са залегнали и организираните няколко срещи на представителите на общините с екипа на РПИП ВиК Бургас, Сливен и Шумен, избрани от МРРБ за изпълнител на Регионалните прединвестиционни проучвания.

На днешното заседание беше отчетено изпълнението на бюджета на АВиК за 2016 г. Вноската на държавата в общия бюджет е 10 000 лв., а на общините – общо 18 461 лв., като една от общините има остатък за погасяване. Голяма част от бюджета за миналата година е спестен и по сметката на АВиК има налични средства.

Приет беше проектът за бюджета на асоциацията за 2017 г. Той е в размер на 25 775 лв., от които вноската на държавата е 15 000 лв.

Публикувана във Всички новини

Скуош турнир за мъже и жени организира ГЕРБ-Сливен. Началото е в 09.00 часа на 4 март.

Събитието ще се проведе в Скуош клуб-Сливен на адрес: кв.“Българка‘ 61 (до магазин Апетит). Няма ограничения във възрастта. Предвидени са награди за най-добрите.

Записване на място или на телефон: 0884 800 166. 

Скуошът е динамичен спорт, който изгаря много калории. Спортът набира все по-голяма популярност. Скуошът се играе от двама, може да се тренира и самостоятелно. При играта на двойки всеки състезател изпълнява начален удар (сервис) от неговото игрално поле. Сервисът трябва да попадне над червената линия на предната стена. След това започва надиграването. Целта е само да удариш предната стена, може да бъде използван директен удар или рикошет от някоя от страничните стени. Разиграването продължава, докато някой сбърка.

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

Публикувана във Всички новини

Разноцветни балони полетяха в небето над Сливен в подкрепа на болните, страдащи от редки болести.  Инициативата се прави за пета поредна година в града и за десета година в страната по случай Световния ден на хората с редки болести.  Тя беше организирана от  Националния алианс на хора с редки болести (НАХРБ), Националната асоциация по мукополизахаридоза /НАМ/ и Български червен кръст. В инициативата се включи заместник-кметът Пепа Чиликова.

В последния ден на февруари целият свят изразява подкрепата си към хората с редки болести. Пациентски организации и техните партньори обединяват усилията си за повишаване на осведомеността за редките болести и за проблемите на милионите хора, засегнати от тях.

Събитието пред Стария бряст в Сливен започна с информационна кампания, в която се раздаваха информационни материали.

 "Целта е хората да бъдат информирани за различните редки заболявания.  На всяка брошура, според заболяването, има координати на председатели на асоциации, с които всеки може да се свърже, за да му се окаже морална подкрепа и да го насочат към съответните специалисти", каза Десислава Христакева, председател на Националната асоциация по мукополизахаридоза.   

Редките болести са 7 хиляди, като само 5 процента от тях се лекуват, посочи Христакева. Тя обясни, че това са наследствени генетични болести, които са много прогресивни и поради тази причина голяма част от заболелите са деца.

Към момента няма регистър в България на болните от редки болести.

Публикувана във Всички новини

Oбластният управител на Сливен Татяна Петкова участва в церемонията по откриване на обновения корпус на женския затвор в Сливен. Официални гости бяха служебният министър на правосъдието Мария Павлова, началникът на кабинета Ваня Караганева, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” Гергана Георгиева, представители на местната изпълнителна власт, магистрати и др.

Началникът на затвора комисар Йордан Данев припомни накратко историята на женския затвор. Той е единственият в страната за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода” и мярката за неотклонение „задържане под стража”, наложени на жени, а в поправителния дом - на непълнолетни девойки.

Комисар Данев информира, че са ремонтирани и обновени 6 отделения в основния корпус, като целта е привеждане на условията в затвора съгласно европейските изисквания. През юли 2016 г. е сключен договор за ремонтните дейности със сливенска строителна фирма. Ремонтирани са 76 жилищни помещения с обособени санитарни възли, 6 коридора, 6 умивални, кабинети по интереси, както и е монтирана соларна система за топла вода. Ремонтът е финансиран с бюджетни средства и е на стойност 1 093 682 лева.

Министър Павлова каза, че мерките за подобряване на условията в затворите са част от програмата на българското правителство за изпълнение на пилотното решение на Европейският съд по правата на човека от 2015 г. и нееднократните мониторингови препоръки на национални и международни организации за привеждане на условията в затворите в съответствие с европейските стандарти. „Отговаряме частично на многобройните критики към лошите условия в местата за лишаване от свобода, като чрез този ремонт се осигуряват санитарни възли в помещенията и 4 кв. м. жилищна площ на лице, както и повече време за използване на топла вода чрез монтираната соларната система“, каза тя. Министър Павлова допълни, че служебното правителство продължава ангажиментите за подобряване условията в затворите като до дни ще бъде открито чисто ново затворническо общежитие от закрит тип в гр. Дебелт.

Публикувана във Всички новини

Въпрос: Г-н Кънев, водач на листата на Нова република в Сливен е Димитър Сяров. Моля Ви, споделете на кратко Вашето мнение за него.

Отговор: Митко освен добър приятел, мога спокойно да кажа и заместник-председател на ДСБ, която е основната формация в Нова република, е и човек, който олицетворява това, което представлява Нова република като надпартиен проект, като дясно обединение на личности. Защото ние сме хора, които не са от вчера в политиката, въпреки че сме предимно млади хора. Но имаме своя политически опит и ако с нещо се гордеем, то е, че ние доказахме, че за нас властта не може да бъде самоцел. Че можем да носим отговорност, че можем да търсим най- добрите решения за сънародниците си и съгражданите си. Но когато обаче властта се размине с принципите, ние се разделяме с нея, а не с принципите. Митко доказа това нещо на практика като един много силен областен управител на Сливен, който в момента, в който партията ни прецени, че участието във властта става самоцел, че желаните от нас реформи няма да се случат, че предизборната програма на десницата и коалиционното управление няма да бъдат изпълнени, той напусна властта. И действително по този начин съхрани достойнството на десницата в Сливен. Така че днес може да погледне всеки сливналия в очите, всеки човек от областта. Той води и ямболската листа, където също е много добре приет. И да поиска доверие, защото е доказал, че не ламти за постове, че не е службогонец.

Въпрос: Защо на тези избори избирателите да гласуват за Нова република?

Отговор: По една много проста причина. Ние сме единствената алтернатива на задаващото се коалиционно управление между БСП и ГЕРБ. Както не веднъж казахме, задава се сватба. Виждаме това нещо между Борисов и Нинова. Всички останали се въртят като шаферки около тях и се облизват за някакво парче от баницата. Ние категорично сме казали, че в подобна коалиция на голямата лъжа, няма да участваме. Ние ще бъдем нейна опозиция. Ще защитим гражданите от рекета, натиска и кражбите на властта. Никой друг няма тази смела заявка. Освен това сме единствената алтернатива от дясно на управлението в момента.

Въпрос: Винаги до сега сте поставяли съдебната реформа като основен приоритет. Сега има ли и друг приоритет?

Отговор: Българското общество е разкъсано от два основни проблема. Единият е липсата на правосъдие и справедливост. И там отговорът е радикална, категорична и смела съдебна реформа. А другият е упадъкът на образованието и културата. В комбинация тази криза на образованието и правосъдието разгражда самото ни общество, наранява самата човешка личност. Затова ние предвиждаме рязко, шоково увеличение на разходите за образование. Но като истинска дясна алтернатива ние вярваме, че човек трябва да се разбива според заслугите, труда, учението, таланта си. И затова не предвиждаме увеличението на бюджетните разходи да се раздават на глава, а според резултатите. Например в образоването ние искаме до края на мандата учителските заплати да нараснат двойно. Още първата година да нараснат с поне 20%. Но не всеки по равно. Искаме учителите, които изпращат медалисти на олимпиади, да получават повече. Искаме учителите, които са се нагърбили с непосилната задача, например в Сливен, да образоват ромското малцинство, и които постигат определени успехи, също да бъдат насърчени и стимулирани.

 

Георги Мангинов

Публикувана във Всички новини

Областният управител на Сливен Татяна Петкова обърна внимание на кметовете на общини в областта, че съгласно разпоредбата на чл. 36, ал. 1 от Изборния кодекс, те имат задължението да осигурят алтернативен начин за заявяване на искания за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес не по-късно от 14 дни преди изборния ден. Такова искане се прави писмено до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник или чрез електронно заявление през интернет страницата на съответната община по настоящия адрес на лицето. Поради това кметовете на общини следва да осигурят възможност за подаване по електронен път на искане за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

Въпросът е бил повдигнат от представители на ЦИК на работна среща със заместник министър-председателя по вътрешния ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев за хода на подготовката на изборите за народни представители на 26.03.2017 г. В комисията са постъпили сигнали от граждани относно липсата на възможност да заявят исканията си да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес чрез електронно заявление на интернет страницата на съответната община.

Публикувана във Всички новини

Днес около 09:25 ч. на тел 112 е постъпил сигнал, че на път II-53 /Ямбол- Сливен/, на около 2 км от град Ямбол, е настъпило пътнотранспортно произшествие, при което автомобил „Сузуки -Витара“, управляван от 55-годишен мъж се е преобърнал на пътното платно. Водачът е пътувал сам. Той е транспортиран за преглед и лечение в МБАЛ – Ямбол. На местопроизшествието се провеждат процесуално-следствени действия. Движението в участъка се регулира от полицейски служители. Товарните автомобили над 12 тона временно се пренасочват през обходни маршрути.

Призоваваме водачите на МПС да шофират с повишено внимание и да спазват въведените ограничения.

 

 

Публикувана във Всички новини
Страница 1 от 34

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Превод