Четвъртък, Октомври 19, 2017

Търсене в сайта

След получен сигнал до областния управител Чавдар Божурски във връзка с безпризорното лице Иван Иванов, по-известен сред сливенци като „Призрака“, бяха предприети незабавни мерки.

Служители на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен установиха, че безпризорното лице, дишащо лепило и бронз, е бездомно от няколко години. Казва се Иван Иванов. Извършена е проверка по адресната му регистрация. От нея става ясно, че Иванов не живее от няколко години на адреса в кв. „Надежда“, а роднините му не поддържат никакъв контакт с него.

Органите на РУ на МВР Сливен издириха въпросното лице. Той беше настанен в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където е прегледан и му е оказана медицинска помощ.

Областният управител съдейства за подаването на заявление за издаване на акт за раждане и лична карта на Иванов, а от днес той е настанен за лечение в Държавната психиатрична болница в гр. Раднево. След поставяне на диагноза и лечение там, ще се предприемат стъпки за получаване на ТЕЛК-ово решение и настаняването му в социално заведение.

Публикувана във Всички новини

Общинския съвет в Сливен проведе 27-ма редовна сесия на 31 август 2017г., от 9 часа, в заседателната зала на община Сливен. Към предварителния дневен ред от 39 предложения, внесени от кмета и общински съветници, бяха разгледани още 4 допълнителни важни за гражданите въпроса. Общинският съветник Атанас Делибалтов, като вносител, оттегли предложението си за избор на временно изпълняващ длъжността управител на общинското дружество „Обреден комплекс”.

Бяха приети промени в бюджета на община Сливен, отдаден под наем стадиона на Карандила, направена промяна в правилника на общинското предприятие „Озеленяване". Съветниците удължиха договора на наемателя на паркинга в общинския кооперативен пазар. И на тази сесия се разглеждаха рутинни въпроси, свързани с разпореждането с общинско имущество, отпускането на финансови средства за културна и социална дейност и други.

Със 17 „за” и 11 „въздържали” се съветници не беше прието предложението за откриване на процедура за провеждане на публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на части от имоти – публична общинска собственост за разполагане на временни преместваеми  обекти, които се намират в района на пешеходната зона на централната градска част в Сливен.

Протоколите от заседанията на Общинския съвет ще бъдат поместени на електронната страница http://www.obs.sliven.bg/. и гражданите ще могат да се информират, както за взетите вече решения, така и за вота на всеки един от съветниците.

 

Публикувана във Всички новини

В Общностен център Сливен на 31 август се състоя спортен празник на децата, участници във втора група към услугата „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване училищната готовност за равен старт в училище”. Бяха раздадени грамоти и награди на всички участници. Това съобщи ръководителят на центъра Георги Петров.

Празникът е част от проект ”Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства Сливен”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Ръководителят на проекта Пепа Димитрова – Чиликова, Цонка Георгиева - педагог, Ирена Андонова- медиатор и целият екип на ОЦ пожелават на бъдещите първокласници много успехи в обширния океан на знанието!

Публикувана във Всички новини
Четвъртък, 31 Август 2017 14:19

ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА ДРОГА

Наложиха ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ и „Глоба“ в размер на 5 000 лв. на Сашо Митев (на 57 год. от гр.Нова Загора), съобщиха от Апелативна прокуратура - Бургас. Той не е оспорил  обвинението и е признал вината си за това, че на 25.04.2017 г. и на 07.06.2017 г. в гр.Нова Загора в себе си и в жилищна сграда - къща, находяща се на ул. ”Г.С.Раковски” в гр.Нова Загора, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително държал, с цел разпространение, високорисково наркотично вещество – хероин, на обща стойност 885,58 лева, като:

На 25.04.2017 г. държал с цел разпространение 58 дози поставени в хартиени пакетчета с общо нето тегло 0,702 гр. хероин на стойност 45,63 лева.

На 07.06.2017 г. държал с цел разпространение 175 дози, поставени в хартиени пакетчета с общо съдържание на хероина в тях 4,255 грама нето тегло и в насипно състояние 12,544 грама нето тегло хероин на стойност 839,95 лв.

-        престъпление по чл.354а, ал.1, предл. 4, вр. чл.26 ал.1 от НК.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, има силата на влязла в законна сила присъда и не подлежи на обжалване.

 

Публикувана във Всички новини

Наплив за пътувания зад граница с общински пари в Сливен.

"Много колеги изявиха желание да бъдат командировани в Беларус и Украйна откъдето има покани за сливенски общински съветници през месец септември. Затова реших командированите да бъдат определени чрез жребий. Подчертавам, че аз няма да участвам  него", заяви пред Sliveninfo Мартин Славов, председател на комисията по европейска интеграция и международно сътрудничество в общинския съвет.

Междувременно се разбра обаче, че специално за пътуването до Светлогорск в Беларус вече има закупени билети на имената на трима общинари. Ако това е така, работата отива на скандал. Не може зад граница да пътуват едни и същи, заявиха пред Sliveninfo общински съветници.

Публикувана във Всички новини
Четвъртък, 31 Август 2017 12:11

МЕЖДУНАРОДНИКЪТ

Той не е учил дипломация. Не е филолог. Нито е завършил езикова гимназия. Не блести със знания на чужди езици.

Борислав Павлов не е бил търговски аташе зад граница. Нито културен представител на страната ни по света.

Общинският съветник обаче е избиран от всяка управа на Сливен да представлява общината ни навън. Не е ясно по какви критерии и защо именно Борислав Павлов е сред най-предпочитаните общинари, които посещават побратимени на Сливен градове през последните години. Така беше и по времето на Кольо Милев, така е и при Стефан Радев. Апропо Павлов подкрепя сегашния кмет в общинския съвет така, както подкрепяше и предишния.... Всеотдайно почти.

Тази година се стигна до прецедент, който няма аналог нито в отношенията между различни държави, нито във връзките между различни общини.

Община Сливен получи покана от управата на град Светлогорск в Беларус, в която изрично се подчертава, че домакините настояват в делегацията на Сливен за празника на града им през септември да бъде включен съветникът Борислав Павлов.

Подобна покана не е имало нито преди 10 ноември 1989 година, нито след това. Поне това показват аналите на Община Сливен.

Не е ясно с какво иначе мълчаливият по време на сесии съветник е впечатлил управата на Светлогорск при своите досегашни визити там.

Ясно е обаче, че всяка управа на Сливен си избира Борислав Павлов за

свои международни командировки.

Ако така продължават нещата, много скоро въпросният съветник може официално да бъде обявен за зам.-кмет по международните дейности. Или направо за общинския международник на Сливен.

 

Георги Мангинов

Публикувана във Коментари и интервюта
1. На 01.09.2017 г. за времето от 18:00 ч. до приключването на супер специален етап се въвежда забрана за движение на МПС и пешеходци в района на бул. „Хаджи Димитър” в гр. Сливен - от старта до МБАЛ „Амброаз Паре“, по бул. „Илинденско въстание“ до кръстовището му с ул. „Дели Ради“ и до кръстовище на бул. „Илинденско въстание“, което е вход към кв. „Стоян Заимов” до бл. 89.   
 
2. На 02.09.2017 г. за времето от 09:00 ч. и от 12:50 ч. до приключването на специални етапи СЕ № 2 и СЕ № 6, се въвежда забрана за движение на МПС в участъка от пътя гр. Сливен, пътен разклон „Чуката“ – с. Ичера, от старта до чешмата след автобусното обръщало в м. „Моллова гора“, до финала на 200 м. от табелата за населено място на с. Ичера. 
 На 02.09.2017 г. за времето от 10:08 ч. и от 13:58 ч. до приключването на специални етапи СЕ № 3 и СЕ № 7, се въвежда забрана за движение на МПС в отсечката от старта на 7000 м. след пътен разклон „Трите вятъра“ (след гр. Котел), до финала на 5000 м. преди с. Кипилово. 
 
На 02.09.2017 г. за времето от 10:42 ч. и от 14:32 ч. до приключването на специални етапи СЕ № 4 и СЕ № 8, се въвежда забрана за движение на МПС в отсечката от старта до табелата за край на населено място на с. Стара река (до ДГС), от разклона за   с. Божевци към гр. Сливен и към с. Стара река, през пътен разклон „Табелите в м. „Агликина поляна”, до финала до бивш пътен кантон в м. „Бабина локва“, в природен парк „Сините камъни“ и обратно, и от пътен разклон „Табелите в м. „Агликина поляна” в посока с. Стара река и  с. Раково.  
На 02.09.2017 г. за времето от 11:10 ч. и от 15:00 ч. до приключването на специални етапи СЕ № 5 и СЕ № 9, се въвежда забрана за движение на МПС в отсечката от старта в м. „Даулите” (на около 200 м. след разклона за с. Раково), през разклона на връх „Българка”, до финала до чешмата в м. „Абланово”. 
Между специалните етапи пътните участъци ще бъдат отваряни за около час, през което време спрените автомобили ще могат да се придвижат. 
     
3. На 03.09.2017 г. за времето от 09:00 ч.  до 15:00 ч. /до приключването на специални етапи СЕ № 10 и СЕ № 12/  се въвежда забрана за движение на МПС в отсечката от старта до чешмата в м. „Абланово“ (Разсадника на ДГС-Сливен), до финала на 1370 м. след разклона на връх „Българка“, по пътя към връх „Карандила”.
 
На 03.09.2017 г., за времето от 09:31 ч.  до 15:00 ч. / до приключването на специални етапи СЕ № 11 и СЕ № 13/  се въвежда забрана за движение на МПС в отсечката от старта на 1400 м. преди пътен разклон „Чуката“ в м. „Чуката”, по път III-448 - с. Ичера – гр. Сливен, до финала в м. „Моллова гора”, при чешмата до разклона за вила „Оазис“ на МВР – вход/изход на гр. Сливен.
 
Алтернативен маршрут за пътуващите в посока град Котел, с.Ичера и обратно, в дните на ралито,  остава път І-7 през кръстовище „Петолъчка”.
Публикувана във Всички новини

Водач, употребил наркотични вещества е установен от полицейски служители в град Сливен. Тази сутрин в 05,00 часа, при редовния обход на кварталите "Комлука" и "Клуцохор" е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 38-годишния С.Б. от град Сливен. При проверката за употреба на наркотици с дрегер „Драг Чек“ той е показал положителен резултат. Срещу С.Б. е образувано бързо производство. 

Публикувана във Всички новини

Разкрита е кражба от офис на фирма в град Сливен. Извършителят е задържан. Криминалисти започват работа по случая на 18 август след получен сигнал за влизане с взлом във фирма, при което е извършена кражба на три броя телевизори „Самсунг“.  След проведени оперативно-издирвателни действия е задържан извършителят. Той е криминално проявеният Д.Н. на 41 години от град Сливен. С постановление на Районна прокуратура-Сливен Д.М. е задържан за 72 часа. 

Публикувана във Всички новини

"Водоснабдяване и Канализация-Сливен" ООД уведомява своите потребители, че поради авария на 31. 08. 2017г.(четвъртък) до 12.00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването в кв. "Комлука" .

При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

"Водоснабдяване и Канализация - Сливен "ООД се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Публикувана във Всички новини
Страница 1 от 33

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Превод